Werkman en Malevich

Frankrijk Werkman en Malevich Amsterdam Tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum toont het Van Gogh Museum een keuze uit de collectie. Deze zomer worden 'de druksels' van Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945) getoond en werk van Kazimir Malevich (1878-1935). Werkman werd bekend als de drukker van De Ploeg, de kunstenaarsvereniging uit Groningen. Onder 17 schilderijen van Malevich zijn de topstukken Oogstende vrouwen en Hiëratisch suprematistisch kruis. Werkman t/m 12 okt en Malevich t/m 9 nov Van Gogh Museum, P. Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr tot 22u. Kubisme;expressionisme

Amsterdam

Tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum toont het Van Gogh Museum een keuze uit de collectie. Deze zomer worden 'de druksels' van Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945) getoond en werk van Kazimir Malevich (1878-1935). Werkman werd bekend als de drukker van De Ploeg, de kunstenaarsvereniging uit Groningen. Onder 17 schilderijen van Malevich zijn de topstukken Oogstende vrouwen en Hiëratisch suprematistisch kruis.

Werkman t/m 12 okt en Malevich t/m 9 nov Van Gogh Museum, P. Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr tot 22u.