voetbalnieuws

Voorzitter Sepp Blatter van de wereldvoetbalbond FIFA heeft zich openlijk bemoeid met de tranferperikelen rond de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo. „Laat hem naar Real Madrid gaan als hij dat graag wil”, zei Blatter gisteren tegen Sky News. Blatter hekelde de huidige praktijk dat clubs voetballers met langlopende contracten aan zich binden. „Het grenst aan moderne slavernij. Als een speler ergens anders wil voetballen, dan moet er een oplossing komen. Want niemand heeft er baat bij als een speler tegen zijn zin ergens moet blijven”, aldus Blatter.

Voetbalclub Telstar heeft met ingang van dit seizoen de toevoeging Stormvogels laten vallen. De eerste divisieclub fuseerde in 2001 met de amateurs van Stormvogels om de jeugdopleiding te verbeteren. Die samenwerking is ontbonden nadat Telstar per 1 juli een overeenkomst over jeugdspelers is aangegaan met AZ.

NAC moet het in de voorbereiding zonder Tim Gilissen en Kurt Elshot doen. Beide spelers ondergaan binnenkort een operatie en zijn zes tot acht weken uitgeschakeld. Dat laat de club uit Breda op de website weten. Gilissen wordt vandaag geholpen aan een liesbreuk. Elshot heeft een scheurtje in de buitenmeniscus van zijn rechterknie.

Trainer Co Adriaanse is met Red Bull Salzburg in de Oostenrijkse competitie begonnen met een 6-0 overwinning op SV Mattersburg. Bij rust stond het al 4-0. Marc Janko scoorde drie keer. Robin Nelisse maakte zijn eerste competitiedoelpunt. De van FC Utrecht overgenomen aanvaller viel na rust sterk in.

Trainer Dick Advocaat heeft Andrei Arsjavin weer opgenomen in de spelersgroep van FC Zenit. De 27-jarige Russische middenvelder was een van de uitblinkers op het EK en stond de afgelopen weken in de belangstelling van Barcelona, Chelsea en Arsenal. Advocaat had Arsjavin vrijaf gegeven om snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. Barcelona bood 15 miljoen euro, maar Zenit wees dat bod maandag af. Arsjavin had zelf gevraagd of hij terug mocht keren bij de selectie, zei Advocaat gisteren tegen het Russische persbureau Ria Novosti.

Heerenveen-aanvaller Niklas Tarvajärvi speelt komend seizoen voor Vitesse. De Friese club heeft de 25-jarige Fin voor een jaar verhuurd. Hij staat nog tot 2011 onder contract. Tarvajärvi kwam vorig seizoen al op huurbasis voor De Graafschap uit. Hij maakte vier doelpunten in 28 competitieduels.

John Heitinga is gisteren officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club Atletico Madrid. „Hij is een verdediger met geweldige individuele kwaliteiten en hij is multifunctioneel”, zei clubvoorzitter Enrique Cerezo over de oud-Ajacied.