Verenigde Staten

Verenigde Staten New York Een jaar geleden leek het nog te kunnen: twee New Yorkse politici die het tegen elkaar opnemen in de presidentsverkiezingen: oud-burgemeester Rudy Giuliani en senator voor de staat New York, Hillary Clinton. Dan maar naar het Museum of the City of New York voor Campaigning for President: New York and the American Election. De expositie heeft een eindeloze hoeveelheid aan memorabilia waaronder een papieren jurk met daarop het hoofd van Robert Kennedy en een kopie van de krant met de fameuze (want incorrecte) ‘Dewey beats Truman’-kop. Doorlopend, Museum of the City of New York, 1220 Fifth Avenue, +1-212-534-1672, mcny.org A campaign button worn by a supporter of U.S. Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) features an image of Obama (L) and former U.S. President John F. Kennedy, during a town hall-style meeting at Troy High School in suburban Detroit, June 2, 2008. The United States will hold its final democratic primaries in South Dakota and Montana on June 3. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES) US PRESIDENTIAL ELECTION CAMPAIGN 2008 (USA) Reuters

New York

Een jaar geleden leek het nog te kunnen: twee New Yorkse politici die het tegen elkaar opnemen in de presidentsverkiezingen: oud-burgemeester Rudy Giuliani en senator voor de staat New York, Hillary Clinton. Dan maar naar het Museum of the City of New York voor Campaigning for President: New York and the American Election. De expositie heeft een eindeloze hoeveelheid aan memorabilia waaronder een papieren jurk met daarop het hoofd van Robert Kennedy en een kopie van de krant met de fameuze (want incorrecte) ‘Dewey beats Truman’-kop.

Doorlopend, Museum of the City of New York, 1220 Fifth Avenue, +1-212-534-1672, mcny.org

Midtown (New York)

De generatie die nu opgroeit met sterren als Rihanna, Chris Brown en Lil Wayne kent ze waarschijnlijk niet: de mannen van Boyz II Men. Ondanks de vergetelheid waarin ze zijn geraakt, heeft geen enkele mannelijke R&B-groep meer albums en singles verkocht dan deze jongensachtige zangers. Hun grootste hits: End of the road en I'll make love to you. De groep die wereldwijd bekend werd als de 1990-versie van de Temptations blonk uit in harmonieuze samenzang en zoete zachte woordjes over de liefde en al het fraais dat daarbij komt kijken. Boyz II Men treedt nu op in een van de meest commercieel aandoende podia van de stad, op Times Square.

15 & 16 juli. B.B. Kings Blues Club & Grill, 237 West 42 Street, +1-212-997-4144, bbkingblues.com

En verder

Upper East Side, Manhattan, Louise Bourgeois krijgt een retrospectief. De gehele Frank Lloyd Wright-rotonde is gevuld met werk van de Française die sinds 1938 in New York woont. T/m 28 sept. Guggenheim Museum, 1071 Fifth Avenue, +1-212-423-3500, www.guggenheim.org; Fort Greene, Brooklyn Filmklassieker Sunrise: A song of two humans wordt vertoond en live begeleid door de Ierse rock band 3epkano. 16 juli, Brooklyn Academy of Music, 30 Lafayette Avenue, Brooklyn, +1-7186364100 www.bam.org

    • Freek Staps