Selectie Kinderen

Amstelveen

Naast jagende roofvogels heb je ook pronkvogels. Hele mooie vogels die zulke kleurrijke veren hebben dat je een zonnebril nodig hebt om ze goed te kunnen bekijken. Die felle kleuren hebben als doel opvallen om vrouwtjes aan te trekken om te kunnen trouwen, of juist het afschrikken van vijanden. Op zondag 13 juli van 14-16u maken we onze eigen paradijsvogelmaskers in het Bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Aanmelden via 020-5456100 tussen 12-17u. Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos, Bosbaanweg 5, Amstelveen. Inl www.amsterdamsebos.nl

Kaatsheuvel

Tijdens de Efteling Zomeravonden blijft het park open tot middernacht met duizenden feeërieke lichtjes en avontuurlijke attracties. De Efteling trakteert haar gasten dan op een muziekfestival met liveoptredens op het vernieuwd festivalterrein. De Efteling Zomeravonden vinden plaats op alle zaterdagavonden in de periode van 12 juli t/m 23 augustus. Iedere zomeravond wordt geopend met een Sprookjespopconcert, waarbij jullie mee kunnen zingen en dansen met je favoriete Sprookjesbosbewoners. Zaterdag 12 juli verzorgt Lee Towers het slotoptreden tijdens de eerste Efteling Zomeravond. De Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel. Tel. 0900 - 0161 (€ 0,25 p.m.) en www.efteling.nl

Rotterdam

In het Belasting en Douane museum kan je tijdens de tentoonstelling Lifestyle heeft zijn prijs, de douane rekent af een smokkeltrip maken. Wil jij weten hoe het is om te smokkelen? Ben jij niet bang om betrapt te worden? In een doolhof van containers verken je de grenzen van de wereld van douaniers en smokkelaars. Aan de hand van een multimedia experience beleef je een heuse smokkelpoging. Als hoogtepunt en afsluiter van de trip staat je een aantal geheimzinnige verrassingen te wachten. Belasting en Douane museum, Parklaan 14-16, Rotterdam. Tel 010-4400200 en www.bdmuseum.nl

Rotterdam

Deze zomer kijkt de hele wereld naar de stad Beijing in China waar meer dan 10.000 sporters in de startblokken staan voor de Olympische Spelen. Over 20 jaar, in 2028, kun je de Olympische Spelen misschien wel in Nederland bezoeken. Op de tentoonstelling NL28 Olympisch vuur zie je in welke stadions de Spelen dan te zien zouden kunnen zijn. Op het 10kamp kom je van alles te weten over de Olympische Spelen, stadions en sporters. Haal bij de balie van het NAi een medailleboekje en kies je eigen route door de tentoonstelling. Je kunt er zelf ook sporten. Toon je kunsten op de balk en aan de ringen of speel een potje tafeltennis. Of is de Gamebike meer iets voor jou? Daarop kun je fietsen en gamen tegelijk. Aan de 10kamp is een ontwerpwedstrijd verbonden. Heb jij een briljant plan voor het nieuwe Olympisch Stadion van Nederland? Teken dan aan de bouwtafel in de foyer jouw ontwerp. Nederlands Architectuur Instituut, Museumpark 25, Rotterdam. Tel 010-4401200.

Arnhem