Rietvelds Ranke Ruimtedieren

Rietvelds Ranke Ruimtedieren Utrecht Als reactie op de burgerlijke maatschappij aan het einde van de 19de eeuw ontstond een verlangen naar een samenleving gebaseerd op collectieve idealen. Vol vuur en overgave streefden beeldend kunstaars, architecten en vormgevers naar een nieuwe maatschappij en een universele beeldtaal. De expositie Rietvelds Ranke Ruimtedieren toont het enthousiasme en de experimenteerlust van de kunstenaars. Kern is de Rietveld-collectie, maar er ook werk van o.a. Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Oud en Berlage. T/m 26 okt Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u T/m 26 okt Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u inv.nr. 22545 a (links)+ b (rechts) Wichman, Erich (Utrecht 1890 - Amsterdam 1929) Heden en Verleden 1925-1925 glas-in-lood, gebrandschilderd glas per raam 118 x 62 cm Collectie Centraal Museum, Utrecht; aankoop 1980 Image & copyrights CMU/

Utrecht

Als reactie op de burgerlijke maatschappij aan het einde van de 19de eeuw ontstond een verlangen naar een samenleving gebaseerd op collectieve idealen. Vol vuur en overgave streefden beeldend kunstaars, architecten en vormgevers naar een nieuwe maatschappij en een universele beeldtaal. De expositie Rietvelds Ranke Ruimtedieren toont het enthousiasme en de experimenteerlust van de kunstenaars. Kern is de Rietveld-collectie, maar er ook werk van o.a. Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Oud en Berlage.

T/m 26 okt Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u