Radio Voorkeur

North Sea Jazz Festival. Rechtstreeks verslag van het North Sea Jazz Festival 2008 in Rotterdam met lange concertblokken, sfeerverslagen en interviews, dit jaar vanuit vijf zalen. Namen als Herbie Hancock, Paul Bley, New Cool Collective, Ron Carter en natuurlijk Artist in Residence Bobby McFerrin zullen te horen zijn.Radio 6, 18.02-01.00u.

Kunststof. Hans Hulst is een van de weinige Nederlandse journalisten die erin is geslaagd diep door te dringen in Birma, zoals Myanmar vroeger heette. Hij moest eerst zijn eigen angst voor de militaire dictatuur bezweren, voordat hij kon begrijpen wat het voor de Birmezen betekent om elke dag te leven onder toezicht van een militair regime. Hij vertelt erover in zijn boek In de schaduw van de generaals. Radio 1, 19.04-20.00u.

Legendarisch live. Concert van Sergio Mendes, eerder opgenomen op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Radio 2, 23.05-0.00u.

Jazz library. Alyn Shipton and biograaf Tom Perchard selecteren de mooiste opnamen van trompettist Lee Morgan, die in 1972 door zijn vriendin werd doodgeschoten. BBC Radio 3, 23.30-0.30u.