Overige films

Falling down (Joel Schumacher, 1993, VS). Michael Douglas geeft nonchalant verbeten gestalte aan een man die een spoor van terreur door Los Angeles trekt, uit woede over de lelijkheid en het onfatsoen van de grote stad. Pompeuze vormgeving ondergraaft het venijn van deze boze film. Met Robert Duvall als Douglas' positieve spiegelbeeld. Net5, 20.30-22.45u.

Basic Instinct (Paul Verhoeven, 1992, VS). Niet alleen in erotisch opzicht doeltreffende thriller van Paul Verhoeven, die de lessen van Alfred Hitchcock aanpaste aan de hogere tolerantiedrempel van de jaren negentig. Schijnbaar koele, superzinnelijke, intelligente en biseksuele bestsellerauteur Sharon Stone verleidt detective Michael Douglas, die onderzoekt of zij in bed haar minnaar vermoord heeft. Net5, 22.45-1.15u.

Taking Sides (István Zsabó, 2001, Eng/Dui/Fra/Oost). Verfilming van toneelstuk van Ronald Harwood speelt zich af in 1946, de tijd van de denazificatietribunalen. De Amerikaanse majoor Steve Arnold ondervraagt de beroemde Duitse dirigent Wilhelm Fürtwangler. Waarom bleef hij tijdens de nazi-periode in Duitsland werken? Dat de dirigent ook vele joden het leven redde, doet er voor de Amerikaan nauwelijks toe. Heeft een kunstenaar een morele en maatschappelijke plicht? BBC2, 0.35-2.20u.

Kill Bill: Vol. 2 (Quentin Tarantino, 2002, VS). Net als het eerste deel is Vol. 2 van Tarantino een virtuoze choreografie, ook voor de gemiddelde filmliefhebber, met intuïtief herkenbare citaten uit obscure films. Uma Thurman, in het eerste deel neergeschoten tijdens de repetitie voor haar huwelijk, maakt nu haar vergeldingsreis af. Niet zo gewelddadig als deel 1, nog steeds geen film voor mensen met een zwakke maag. BBC1, 0.45-2.50u.