Mariniertje spelen in Den Helder

Mariniertje spelen in Den Helder Den Helder, 11 juli. Kinderen spelen soldaatje tijdens de Marinedagen in Den Helder. De Koninklijke Marine houdt de komende dagen open huis. Tijdens de Marinedagen, die tot zondag duren, worden tussen de 150.000 en 200.000 belangstellenden verwacht. Bezoekers kunnen Nederlandse en buitenlandse fregatten en onderzeeboten bekijken en praten met een duiker onder water. Ook zijn er demonstraties van een mijnenjacht. ’s Middags wordt er nasi geserveerd. De Marinedagen is de nieuwe naam voor de Nationale Vlootdagen. Thema van dit jaar is ‘innovatie in mens en materieel’. Vorig jaar was het thema ‘vierhonderd jaar Michiel de Ruyter’. Foto Bram Budel Kinderen mogen een echte miteraileur vasthouden en worden door vader op de foto gezet bij de stand van de nationale reserve. Vandaag en aanstaand weekend zijn de marine dagen met schepen en demonstraties. Foto: Bram Budel Budel, Bram