Ledlicht aan een pet

Ledlicht aan een pet Foto Jaime Halegua Halegua, Jaime

Licht is van levensbelang voor de modale kampeerder. Waar vinden we in de schemering de pleisters? Waar middenin de nacht de oordopjes? Licht moet altijd binnen handbereik zijn. Bijvoorbeeld met een ledlicht dat aan de klep van een pet kan worden geschoven. Nadeel bij al deze lichtoplossingen is dat ze batterijafhankelijk zijn.

Weliswaar zijn er tegenwoordig allerlei batterijopladers die op zonne-energie werken, maar die oplossing betekent weer minder pakruimte in de rugzak. Het zou mooi zijn wanneer een paar gebruiksvoorwerpen in elkaar geschoven konden worden om ruimte te besparen. Welnu, dat is gebeurd bij de 2clightcap.

De klep op deze Nieuw-Zeelandse pet is voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel aan de bovenzijde van de klep en ingebouwde lampjes aan de onderzijde. Maar dan wordt het kinderbedtijd. Kinderen in bad en het licht van de badkamer gaat uit. „O pappa, wat heb je een enge ogen.” Nee, het zijn pappa’s ogen niet, het zijn twee kleine ledjes aan weerszijden van de klep. Al na een paar uur werken in de tuin (pilsje drinken, krantje lezen) blijkt de klep geladen te zijn. Bij de betere buitensportzaak verkrijgbaar voor circa 40 euro.

Hans Moll

    • Hans Moll