Kinderen komen van Mars

Martian Child

Regie: Menno Meyes € 22,99 ***

Wat nou mannen komen van Mars? Kinderen komen van Mars! Dat is in ieder geval waar sciencefictionschrijver John Cusack achter moet komen in Martian Child (2007). Dennis, het geadopteerde kind van Mars uit de titel is met zijn zwaartekrachtriem en feilloze kennis van het heelal anders dan anderen. Terwijl weduwnaar John Cusack een betere vader wordt, wordt Dennis meer aardbewoner. Van de plot hoeft deze film het niet te hebben, wel van de liefdevolle onderlinge verhoudingen. Ook leuk: Cusacks zus Joan speelt zijn filmzus Liz.

Van de Nederlanders die het in Amerika hebben gemaakt is Martian Child-regisseur Menno Meyes (1954) waarschijnlijk de onbekendste, maar ook een van de succesvolste. Als schrijver werkte hij mee aan Spielberg-films als The Color Purple, Empire of the Sun en Indiana Jones and the Las Crusade. Van zijn regies werd alleen zijn debuut Max (2002) in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.

Hij werkt nu aan een film over fotograaf Robert Capa.

    • Dana Linssen