Gratis krant `De Pers` stopt zaterdageditie, acht redacteuren weg

Amsterdam. Gratis dagblad De Pers zal niet meer op zaterdag verschijnen. Het bleek te moeilijk op zaterdag tegen aanvaardbare kosten met een flinke oplage de doelgroep te bereiken, zo heeft hoofdredacteur Ben Rogmans gisteren laten weten. Op zaterdag zijn de kantoren dicht en in het openbaar vervoer is er vrijwel geen woon-werkverkeer, aldus Rogmans. De Pers was de enige van de vier gratis kranten in Nederland die ook op zaterdag een editie uitbracht. Het dagblad legt vanaf september het accent op economische en financiële onderwerpen. Dat gebeurt volgens Rogmans naar aanleiding van de positieve reacties die binnenkwamen op het proefnummer van De Financiële Pers. Door de formulewijziging moet de gratis krant acht van de 51 redacteuren laten gaan.