Franse koelkasten wachten op de sloop

Franse koelkasten wachten op de sloop Angers, 11 juli. Duizenden afgedankte koelkasten wachten op recycling op een opslagterrein van het Franse bedrijf Veolia bij Angers. Sinds herfst 2006 is het in Frankrijk verplicht om huishoudelijke apparatuur in te zamelen en te recyclen, als gevolg van Europese regels. Ook in Nederland geldt deze verplichting. Het terrein van Veolia beslaat een oppervlakte van 5 hectare en is sinds mei dit jaar in gebruik. Veolia is een beursgenoteerd conglomeraat met een omzet van ruim 32 miljard euro in 2007 en ruim 300.000 werknemers. Belangrijkste activiteiten liggen op het gebied van milieu, water en transport. In Nederland exploiteert het bedrijf onder meer streekbussen. Foto AFP POUR ILLUSTRER LE PAPIER DE DANIEL ARONSSOHN : "A ANGERS, LE BOOM DU RECYCLAGE PANSE LES PLAIES DES DELOCALISATIONS". Des réfrigérateurs hors d'usage sont entreposés avant leur recyclage le 02 juin 2008 au centre de stockage et de traitement de l'entreprise Véolia environnement d'Angers. Inaugurée en mai 2008, l'usine de recyclage flambant neuve de Veolia Propreté, qui s'étend sur 5 hectares, monte en puissance avec l'obligation de recyclage des déchets électroniques, imposée en France depuis l'automne 2006 pour respecter une directive européenne. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD AFP