Flickrs natuurtalenten

... eindelijk erkenning ...

Fanatieke gebruikers van de fotowebsite Flickr dromen er stiekem van: dat hun prachtige foto’s van een kiezelstrand, reuzenkonijn of gierzwaluw worden opgemerkt door een agentschap en ze ontdekt worden als getalenteerd fotograaf. Die droom is nu weer een stapje dichterbij, nu deze week bekend werd dat Flickr gaat samenwerken met Getty Images, het grootste fotoagentschap ter wereld. Volgens het persbericht wil Getty zijn collectie uitbreiden met „beelden die regionaal relevant zijn en een andere stijl vertegenwoordigen”. Bedoeling is om een categorie Flickr-afbeeldingen te maken in de enorme databank van Getty. Redacteuren van Getty speuren de Flickr-profielpagina’s af voor geschikt materiaal. De klanten van Getty, waaronder kranten en reclamebureaus en websites, kunnen behalve foto’s van professionele fotografen nu dus ook kiezen voor werk van de amateur-natuurtalenten van Flickr.com.

Upload je foto’s of geef commentaar op flickr.com