Event Horizon

Event Horizon Rotterdam Voor Antony Gormley (1950) is interactie van bezoekers met zijn werk essentieel. Daarom werkt hij regelmatig in de publieke ruimte. Voor Event Horizon plaatst Gormley nabij de Kunsthal 15 afgietsels van zijn lichaam op verschillende dakranden, waaronder die van het Museum Boijmans Van Beuningen, Erasmus MC en de Euromast. Binnen concentreert de expositie zich rond de installaties Critical Mass II en Allotment II, die beide een relatie aangaan met de architectuur van de Kunsthal. T/m 14 sept in Kunsthal, Westzeedijk 341, R'dam. Di-za 10-17u, zo 11-17u Kunsthal . foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 24 juni 2008 Een kraanwagen heeft vanmorgen een 650 kilo zwaar beeld van Antony Gormley op het dak van de Rotterdamse Kunsthal geplaatst. Het beeld is onderdeel van de installatie Event Horizon van de Britse beeldhouwer. De vijftien andere beelden van de installatie komen in een straal van 1 kilometer op gebouwen en in parken. Het zijn polyester afgietsels van het lichaam van de kunstenaar, behalve dat op de Kunsthal, dat van gietijzer is. Van 12 juli tot 14 september is in de Kunsthal een expositie gewijd aan Gormley (1950). Na afloop blijft alleen het beeld op het dak, dat door de Kunsthal is aangeschaft om het derde lustrum te vieren, staan. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel

Rotterdam

Voor Antony Gormley (1950) is interactie van bezoekers met zijn werk essentieel. Daarom werkt hij regelmatig in de publieke ruimte. Voor Event Horizon plaatst Gormley nabij de Kunsthal 15 afgietsels van zijn lichaam op verschillende dakranden, waaronder die van het Museum Boijmans Van Beuningen, Erasmus MC en de Euromast. Binnen concentreert de expositie zich rond de installaties Critical Mass II en Allotment II, die beide een relatie aangaan met de architectuur van de Kunsthal.

T/m 14 sept in Kunsthal, Westzeedijk 341, R'dam. Di-za 10-17u, zo 11-17u