België

België Anwterpen Jazz Middelheim houdt al meer dan 26 edities en 30 jaar de traditie hoog. Nagenoeg al wie naam en faam heeft in de jazzwereld maakte er ooit zijn opwachting. Locatie van JazzMiddelheim blijft Park den Brandt in Antwerpen. De productie en de programmering worden voortaan uitbesteed aan de organisatoren van het voormalige Blue Note Records Festival, nu Gent Jazz Festival. Er zijn optredens van o.m. het Charles Lloyd kwartet, Elisabeth Kontomanou en Toots Thielemans en Kenny Werner Quartet. Deze laatste zijn onderdeel van het kinderprogramma van Jazz Middelheim. Jazz Middelheim, van 14 t/m 17 aug. in Park den Brandt, Beukenlaan, Antwerpen. Inl www.jazzmiddelheim.be Jazz Middelheim - sfeerbeeld Daneels, Wim

Anwterpen

Jazz Middelheim houdt al meer dan 26 edities en 30 jaar de traditie hoog. Nagenoeg al wie naam en faam heeft in de jazzwereld maakte er ooit zijn opwachting. Locatie van JazzMiddelheim blijft Park den Brandt in Antwerpen. De productie en de programmering worden voortaan uitbesteed aan de organisatoren van het voormalige Blue Note Records Festival, nu Gent Jazz Festival. Er zijn optredens van o.m. het Charles Lloyd kwartet, Elisabeth Kontomanou en Toots Thielemans en Kenny Werner Quartet. Deze laatste zijn onderdeel van het kinderprogramma van Jazz Middelheim.

Jazz Middelheim, van 14 t/m 17 aug. in Park den Brandt, Beukenlaan, Antwerpen. Inl www.jazzmiddelheim.be

Mechelen

Met Anno Expo wordt teruggekeken op de moderne architectuur van de voor België zo belangrijke Wereldexpositie van 1958. Erfgoedcentrum Lamot richt zich enerzijds op de indrukwekkende paviljoenen van de expo in Brussel. Er staan o.a. 35 prachtige maquettes van expogebouwen opgesteld. Daarnaast dient de stedenbouwkundige vernieuwing in Mechelen tussen 1945 en 1960 als voorbeeld voor wat er in die jaren in België gebeurde. Uitgangspunten voor de multimediale tijdreis zijn mobiliteit, wonen, werk, onderwijs, consumptie, welvaart en vrije tijd.

Anno Expo, Congres- en Erfgoedcentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8-10, Mechelen, t/m 14 sept., di t/m zo 10-17u. Inl 0032-70222800 en www.anno-expo.eu

En verder

    • Jan Robert