5 Volgen

Overal een grappig dansje www.wherethehellismatt.com

Waar is Matt?

www.wherethehellismatt.com

In 2005 begon de opmars van Wherethehellismatt, een filmpje op YouTube. Een wat dikkige jongen die op de vreemdste plaatsen een nogal knullig, maar energiek dansje deed. Het was een compilatie van videobrieven van Mattew Harding aan het thuisfront, dansend in vele landen van de wereld. In 2006 vroeg een kauwgomfabrikant hem die reis nog eens over te doen. Toen trok hij in zes maanden door 39 landen, een filmpje dat al bijna een miljoen keer bekeken is. Onlangs verscheen zijn derde werelddansreisverslag. Nog steeds het zelfde malle dansje van de nog steeds stevige, inmiddels 31-jarige Amerikaan. In 14 maanden bezocht Matt ditmaal 42 landen en wist hij honderden wereldburgers te verleiden met hem mee te dansen. Hij schroomt niet de toeristische hoogtepunten op te zoeken. Nederland komt twee keer in het filmpje voor met de welbekende Amsterdamse geveltjes en natuurlijk de bollen van Lisse. Vrolijk maakt het in ieder geval wel. (CJ)