1 Ontwerpen

Een fietstas duf? Niet als je 'm zelf ontwerpt

Fietstas ontwerpen

www.tastik.nl, tas met klep kost 49,50 euro, excl. verzendkosten. Een losse klep is 26,50 euro

Bibliotheekboeken kunnen erin, de boodschappen en wat al niet meer, maar ze zien er zo ongelooflijk duf uit. Reuze handig hoor, zo’n linnen donkerblauwe fietstas, maar je voelt je het toonbeeld van degelijkheid. Het kan flitsender. Marian Landewe, die al jaren met haar man een fietsenwinkel heeft, bedacht de Tastik. Deze straalt uit: Uiterst Creatief Persoon. Je ontwerpt ’m namelijk helemaal zelf. Plaats een afbeelding en/of tekst op het scherm, bewerk ze met de tools en plaats je bestelling. Kijk voor inspiratie naar de ontwerpen van anderen. Of bestel, bijna net zo origineel, een bestaand ontwerp met bijvoorbeeld anti-auto verkeersborden, badeendjes of Maria-afbeeldingen. Sinds kort zijn er ook leuke Tastiks voor kinderen. Alle Tastik fietstassen zijn gemaakt van bisonyl, ook wel vrachtwagenzeildoek. Dit is een licht glanzend, oersterk materiaal. Je ontwerpt alleen de klep, die ook los te bestellen is. Zo kun je nog eens afwisselen. Om diefstal van de kleppen tegen te gaan zijn alle tassen voorzien van een ‘houd-je-klep-gat’ mét slot. (IdV)