voetbalnieuws

In het bijzijn van de naamgever is gisteren in Zuid-Korea het tweede stadion geopend dat is vernoemd naar Guus Hiddink. De trainer verwierf in 2002 grote faam in het land door zijn succes met het Zuid-Koreaanse elftal bij het wereldkampioenschap voetbal. Het nieuwe complex is gebouwd in Pohang, ongeveer 400 kilometer van Seoul. Het complex heeft als bijnaam ‘veld van dromen’ gekregen. In juli 2007 werd het eerste stadion geopend in Chungjoo.

De 103 betaaldvoetbalclubs die zijn verenigd in de European Club Association (ECA), hebben zich gisteren uitgesproken tegen het ‘6+5-plan’ van de wereld voetbalbond FIFA. In dat voorstel mogen bij wedstrijden maximaal vijf buitenlanders in de opstelling staan. De ECA ziet meer in de UEFA-variant, waarbij elke club ten minste acht spelers uit de eigen opleiding moet opnemen in de selectie.

Ronaldinho mag van Barcelona niet naar de Olympische Spelen. Maar de aanvaller is niet van plan zich iets aan te trekken van het verbod van zijn club. Ronaldinho is als dispensatiespeler opgenomen in de Braziliaanse selectie voor Peking. „Het is een eer voor mij dat ik daar mag meedoen. Ik wil naar de Spelen om mooie dingen te doen en het goud mee naar huis te nemen”, aldus Ronaldinho.

Ook Ryan Babel mag van zijn club Liverpool niet meedoen aan de Spelen. De Spaanse coach Rafael Benitez liet Babel, sneller dan verwacht hersteld van zijn enkelblessure, gisteren weten dat als hij meegaat naar Spelen, dat wel eens vervelende consequenties kan hebben voor zijn positie bij Liverpool.

TRANSFERS:

FC Twente heeft Slobodan Rajkovic voor één seizoen gehuurd van Chelsea. De 19-jarige verdediger uit Servië kwam de vorige competitie nog uit voor PSV, ook op leenbasis.

Andreas Granqvist speelt komend seizoen voor FC Groningen. De 23-jarige centrale verdediger, international van Zweden, is afkomstig van Wigan Athletic. Groningen nam de speler, die tekende voor vier jaar, over voor één miljoen euro.

Sebastián Pardo keert terug naar Chili. De 26-jarige middenvelder heeft met zijn oude voetbalclub Universidad de Chile een akkoord bereikt over een contract voor één seizoen. Er was geen toekomst meer voor Pardo bij Feyenoord.

Middlesbrough en Hull City hebben een akkoord bereikt over de overgang van George Boateng. Hull City betaalt 3,7 miljoen euro voor de Nederlandse middenvelder. De 32-jarige Boateng moet zelf nog tot overeenstemming komen met de club.

Miralem Sulejmani heeft gisteren een vijfjarig contract getekend bij Ajax. De 19-jarige aanvaller komt over van SC Heerenveen. Vorige week bereikten de clubs een akkoord over de transfersom van 16 miljoen euro.