Radio Voorkeur

Desmet live. Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel over zijn Ajaxboek waar hij aan werkt en over zijn volgende kinderboek, over het leven van een Afghaanse vluchteling in een opvangcentrum Nederland: De Gelukvinder. Verder aandacht voor theatergroep Het Syndicaat. Het rondetafelgesprek gaat over de kwaliteit van kinderboeken. Ook een opname van studentenpastor Jan van Kilsdonk n.a.v. zijn overlijden. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gesprek met jazzmuzikant Michiel Braam. De zeer onorthodoxe, improviserende Bik Bent Braam belooft een grote attractie te worden op het het North Sea Jazz Festival. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. De Eeuw van de Luisteraar. Afl. De weg naar Auschwitz, 1929-1939. Met historicus H.W. von der Dunk over de economische crisis, opkomst van het fascisme en communisme, en de oorlog. Radio 6, 20.02-22.00u.

Marathoninterview. Filosoof en jurist Marjolijn Drenth von Februar, auteur en columnist onder het pseudoniem Marjolijn Februari, praat met wetenschapsjournalist Pieter van der Wielen. Vrijdag, Radio 1, 09.04-12.00u.