Paulien Oltheten: Niets ligt vast

Paulien Oltheten: Niets ligt vast Niets ligt vast Paulien Oltheten (25) fotografeert, maak korte filmpjes, schrijft teksten en maakt tekeningen/schetsen. Meestal gaan die over mensen en objecten op straat. Hoe ze staan, hangen, wankelen, leunen, steunen, duwen en trekken in de wereld om hen heen. Het eerste uitgangspunt bij het maken van een foto of film is altijd fysiek. Waarom is het been van de man op die manier uitgestrekt terwijl hij leunt tegen een balustrade? En wat wil hij er mee zeggen? Het zijn vragen die naar het gebied van de sociologie en antropologie neigen. De komende weken opent Paulien Oltheten haar schetsboek en beschrijft haar beeldassociaties. Zij werkt vanuit haar eigen verzameling foto's die zij de afgelopen jaren over de hele wereld maakte. Vandaag het eerste deel van een korte serie. Oltheten, Paulien