Overige films

Something’s Gotta Give (Nancy Meyers, 2003, VS). Zoete romantische komedie waarin een man van boven de vijftig (Jack Nicholson) valt voor een vrouw van zijn eigen leeftijd (Diane Keaton) net als de veel jongere man Keanu Reeves. Net5, 20.30-23.00u.

Get Carter (Stephen T. Kay, 2000, VS). Remake van gelijknamige film van Mike Hodges (1971) is gangsterwraakdrama met Sylvester Stallone als snobistische klusjesman in Las Vegas. Veronica, 20.30-22.35u.

Snatch (Guy Ritchie, 2000, Engeland/VS). Tweede film van Ritchie is weer een stoer sprookje voor gozers, met cockney-oneliners.De overvolle plot, die cirkelt om een illegale bokswedstrijd en een gestolen diamant, is ondergeschikt aan hippe vormgeving, met freeze-frames en andere filmfoefjes. RTL7, 20.30-22.30u.

House of the Spirits (Bille August, 1993, VS/Dui/De/Por). Isabelle Allende’s familiekroniek van het Chileense geslacht Trueba werd gereduceerd tot een larmoyant schema van liefdes- en haatrelaties. En het magisch realisme van de roman werd in de film folkloristische versiering. Toch met Meryl Streep, Glenn Close en Jeremy Irons. RTL8, 20.30-23.15u.

Mademoiselle (Philippe Lioret, 2001, Fra). Keurig getrouwde moeder annex farmaceutisch vertegenwoordigster Sandrine Bonnaire blikt terug op buitenechtelijke affaire met acteur Jacques Gamblin. TV5, 21.00-23.00u.

Lola rennt (Tom Tykwer, 1998, Dui). In derde film van Tykwer rent de roodharige Franka Potenta driemaal door Berlijn: steeds om een in levensgevaar verkerende vriend te redden, maar telkens volgens een andere verhaallijn. Aanstekelijke collage van film- en verteltechnieken. WDR, 23.15-0.30u.