Ouderen genieten meer van seks

rotterdam, 10 juli. Het seksleven van ouderen is sinds de jaren zeventig beter geworden, althans in Zweden. Dat blijkt uit een omvangrijk bevolkingsonderzoek in dat land, dat gisteren online gepubliceerd is in het medische tijdschrift British Medical Journal. Zeventigplussers hadden in het jaar 2000 vaker seksueel contact dan in 1971. Zweedse ouderen waren bovendien tevredener met hun seksleven dan de ouderen van drie decennia geleden, en ook tevredener dan de zeventigplussers in de vroege jaren negentig. Al met al was in 2000 ruim de helft van de ouderen `zeer gelukkig` in hun relatie, tegenover eenderde in 1971. Bij ouderen die geen geslachtsgemeenschap meer hadden, was het vooral de man die daar aanleiding toe gaf, door ziekte, gebrek aan lust of erectieproblemen. Dat was in de jaren vijftig al zo, en in het huidige decennium nog steeds.