Nucleaire algen in Franse rivier

Nucleaire algen in Franse rivier Bollène. Een Franse nucleair deskundige laat journalisten een algenmonster zien dat hij net uit het water heeft gehaald bij de kerncentrale van Tricastin, nabij het Zuid-Franse Avignon. Maandagnacht lekte daar 18.000 liter afvalwater met 224 kilo onverrijkt uranium weg. Volgens de Franse autoriteiten is het gevaar voor de volksgezondheid gering. Uit voorzorg is elk gebruik van het rivierwater, waaronder zwemmen, watersporten en vissen, verboden. Het lek ontstond bij het reinigen van een tank. Foto AP A technician of the Criirad ( Commission of Independent Research and Information over the Radioactivity) Christian Courbon, back, test water and algaes as medias film him, near the nuclear site of Tricastin, in Bollene, southern France , Wednesday, July 9, 2008. Liquid containing traces of unenriched uranium leaked Tuesday at the nuclear site in southern France, and some of the solution ran into two rivers, France's nuclear safety agency said. (AP Photo / Claude Paris) Associated Press