Internet Weblog van de dag

iPhone 3 G In this photo provided by Apple Inc., the Apple iPhone 3G is shown. (AP Photo/Apple Inc.) Associated Press

Test iPhone 3G. NRC Handelsblad testte de Nederlandse iPhone 3G, die vanaf vrijdag door T-mobile wordt geleverd wordt. Twee weken lang in het diepste geheim werken met Apple’s smartphone, die wordt vergeleken met twee actuele ‘iPhone-killers’: de HTC Touch 3D Diamond en de Samsung F480 Touchwiz. Is de übergadget zijn geld echt waard?

Een geheime locatie in de buurt van het Vondelpark, twee weken geleden. In een goed verstopt hotelletje deelt een Apple-delegatie test-iPhones uit. „Geheimhouding verplicht, want dit doen we anders nooit”, wordt er gefluisterd. Apple houdt journalisten normaal gesproken buiten de deur tot de producten in de winkel liggen. Nu luidt de boodschap: „Je bent een van de eersten ter wereld die een iPhone 3G gaat vasthouden.” De heilige graal is er niets bij. Het mysterie van de nieuwe iPhone is echter minder groot dan vorig jaar. Gsm’s met een touch-screen zijn inmiddels redelijk standaard. Tegelijk met de iPhone 3G zijn de Samsung Touchwiz F480 en de HTC Touch Diamond 3D te koop. Die werken net als de iPhone. Of beter gezegd: bijna net als de iPhone.

Lees verder over de test op nrc.nl/hebben