G8-rel om tekst over Berlusconi

Het Witte Huis heeft zich verontschuldigd voor het verspreiden van een weinig flatterende biografie van premier Silvio Berlusconi. Het document, dat aan journalisten op de G8 werd uitgereikt, noemt hem onder meer „een van de meest controversiële leiders uit de geschiedenis van een land dat bekend staat om zijn corruptie en verdorvenheid”. In de tekst, die is ontleend aan de Encyclopedia of World Biography, wordt gesteld dat Berlusconi zonder ervaring in de politiek belandde en zijn „enorme netwerk van mediabedrijven” gebruikte om zijn campagne te financieren. Hij beloofde „de beruchte lusteloze corrupte Italiaanse overheid te zuiveren, maar al snel werden hij en andere leiders van Forza Italia zelf beschuldigd van corruptie”. President Bush „deelt deze visies niet”, aldus zijn voorlichter. (AP)

zie pagina 6 voor het G8-nieuws