Film van de dag

Daniel Graig en George Harris (r.) in een scène uit de film Layer Cake. scene uit de film Layer Cake (2004) Daniel Craig RTL Nederland, Foto: Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht:

Layer Cake. Het toeval wil dat er vandaag twee Britse misdaadfilms op tv zijn die keurig op elkaar aansluiten en aan elkaar zijn gerelateerd. Matthew Vaughn, regisseur van Layer Cake produceerde de eerste twee films van Guy Ritchie: Lock, Stock and Two Smoking Barrels en het om 20.30 uit te zenden Snatch, twee aardige genrefilms, maar te vermoeiend ironisch en brallerig virtuoos. Zaken waaraan het regiedebuut van Vaughn niet lijdt; hij overtreft zijn leermeester. Bovendien heeft hij een fenomenale hoofdrolspeler in Daniel Craig, die al snel na deze film werd gekozen als nieuwe James Bond. Hier speelt hij een tiptop geklede Londense gangster die, moe van zijn metier, uit het drugsmilieu wil stappen. Dat gaat natuurlijk gepaard met complicaties die hier serieus worden uitgeserveerd, zonder de obligate, cartooneske kwinkslagen van Ritchie.(Matthew Vaughn, 2004, GB), RTL7, 22.30-0.30u.André Waardenburg

    • André Waardenburg