Een bedevaart bewaken in het hooggebergte

Een bedevaart bewaken in het hooggebergte Pishutop. In het Indiase gedeelte van Kashmir vindt in juli en augustus de Amarnath-Yatra plaats, een van de beroemdste pelgrimages van het hindoeïsme. Duizenden mensen trekken van Jammu, de hoofdstad van Kashmir, door de bergen naar het heiligdom Amarnath, een afstand van 350 kilometer. Het heiligdom bevindt zich in ijzige druipsteengrotten, op een hoogte van 4270 meter. Daar zou het huis zijn van de god Shiva. Tijdens de bedevaart vereren de pelgrims een ijsstalagmiet als verschijning van de godheid. Veel pelgrims ondernemen de tocht op blote voeten. De grotten bevinden zich in het gedeelte van Kashmir waar de meeste moslims wonen. De pelgrimstocht wordt bedreigd door aanslagen van moslims. In 2002 werden acht pelgrims vermoord. Ieder jaar moeten er meer politiemensen en militairen ingezet worden om de hindoepelgrims te beschermen. Foto Reuters/Fayaz Kabli An Indian policeman stands guard during the Hindu pilgrimage to the cave of Amarnath, in Pishutop, 114 km (71 miles) southeast of Srinagar July 9, 2008. During the two-month-long annual pilgrimage, devout Hindus walk and ride ponies or palanquins to the cave - situated at an altitude of 3,800 metres (12,700 feet), deep in Kashmir mountains to pray by an ice stalagmite they believe to be a symbol of Hindu god Lord Shiva. REUTERS/Fayaz Kabli (INDIAN-ADMINISTERED KASHMIR) REUTERS

In het Indiase gedeelte van Kashmir vindt in juli en augustus de Amarnath-Yatra plaats, een van de beroemdste pelgrimages van het hindoeïsme. Duizenden mensen trekken van Jammu, de hoofdstad van Kashmir, door de bergen naar het heiligdom Amarnath, een afstand van 350 kilometer. Het heiligdom bevindt zich in ijzige druipsteengrotten, op een hoogte van 4270 meter. Daar zou het huis zijn van de god Shiva. Tijdens de bedevaart vereren de pelgrims een ijsstalagmiet als verschijning van de godheid. Veel pelgrims ondernemen de tocht op blote voeten. De grotten bevinden zich in het gedeelte van Kashmir waar de meeste moslims wonen.

De pelgrimstocht wordt bedreigd door aanslagen van moslims. In 2002 werden acht pelgrims vermoord. Ieder jaar moeten er meer politiemensen en militairen ingezet worden om de hindoepelgrims te beschermen.