Comapatiënte Italië mag na 16 jaar sterven

MILAAN. Een 37-jarige Italiaanse vrouw die al meer dan zestien jaar in een coma ligt, mag sterven. Dat heeft een rechtbank in Milaan gisteren bepaald. De vrouw raakte in 1992 in coma na een auto-ongeluk. Haar vader vraagt al tien jaar toestemming de kunstmatige voeding te stoppen. Volgens de rechter is nu bewezen dat haar coma onomkeerbaar is en dat euthanasie niet in strijd is met de principes van de vrouw. In 2006 werd in Italië een verzoek in een soortgelijk geval nog afgewezen.

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Euthanasie

In het bericht Comapatiënte Italië mag na 16 jaar sterven (donderdag 10 juli, pagina 6) stond dat de rechter euthanasie toestond. Hier werd echter bedoeld dat de rechter toestemming gaf aan de arts om een medisch zinloze behandeling te stoppen.