Buien

Ook in Midden-Nederland begint vandaag eindelijk de zomervakantie, maar van zomers weer is helaas nog geen sprake. De temperatuur ligt mooi rond het gemiddelde voor deze tijd, rond 21 graden, maar met veel bewolking en buien doet het niet echt zomers aan. En het ziet er nog niet naar uit dat er zomers weer in aantocht is.

Wel gaan na het weekeinde de temperaturen tijdelijk iets omhoog en is het droger. Vanavond is het in delen van het land opgeklaard, maar er komt ook weer bewolking. Deze wordt vooral in het zuidoosten gevolgd door regen met daarbij mogelijk onweer. Het wordt niet kouder dan een graad of 15.

Morgen overheerst opnieuw de bewolking en ook dan vallen er verspreid over het land enkele buien, met kans op onweer. Langs de kust zijn de buien over het algemeen iets minder actief en daar komt ook zo nu en dan de zon nog even tevoorschijn. Er staat een matige tot aan de kust soms vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt 19 tot 20 graden op de stranden en een graad of 21 in het oosten en zuidoosten van het land.

Ook in het weekeinde blijft de wisselvalligheid aanhouden. Zaterdag zijn er zelfs meer buien en blijft de temperatuur steken op 19 graden. Zondag valt ook nog her en der een bui, maar vanaf maandag wordt het droger, breekt de zon vaker door en wordt het warmer. In Oost-Nederland wordt het dan dinsdag 24 graden.