5 Maak er gel van

Het is zomer en het seizoen van de festivals is begonnen. Leuk, alhoewel de wc’s er altijd schaars zijn, of vies.

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen. Een selectie.

Roadbag

Roadbag

www.roadbag.net, prijs: 4,95 euro (voor drie zakjes) + verzendkosten (vanuit Duitsland)

Roadbag is een zak die je urine opvangt en omtovert in een soort gel, wat betekent dat je hiermee overal kunt plassen. In de file, op een festival, tijdens de toneelvoorstelling van je zoon – overal. Zonder lekkage of nare geurtjes, dus je kunt de volgeplaste zak zonder risico in je Dior-tas steken. Mocht je de zakjes in de auto gebruiken, licht dan wel de andere inzittenden in. Je wilt niet dat iemand die te laat is voor een belangrijke afspraak met ongekamd haar de auto inspringt en jouw plasgel aanziet voor de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Schwarzkopf. Op de Roadbag-website kun je trouwens een filmpje bekijken over een tevreden klant die het product niet alleen in de auto gebruikt, maar ook als hij lekker op de bank ligt voor de tv en geen zin heeft overeind te komen.

    • Marten Mantel