4 Plasstoma

Plasstoma. Illustratie Fokke Gerritsma Reid, Geleijnse en Van Tol

Stadium Gal

www.biorelief.com/stadium-gal.html, prijs: 34,95 dollar + verzendkosten (vanuit de VS)

Stel nu dat je niet in de lange, modderige rijen voor een festivaltoilet wilt staan, en ook geen liefhebber bent van (gezamenlijk) plassen in een mobiel toilet. Je zou denken dat je dan maar beter niet naar een festival kunt gaan, maar wacht: er bestaat een oplossing. De Stadium Gal is een op de stoma gebaseerd plasmiddel dat jouw urine via een buisje naar een op je kuit geplaatst zakje loodst. Je hoeft zo nooit meer een optreden tijdelijk te verlaten om je behoefte te doen. Toch is het moeilijk voor te stellen dat het comfortabel is om je eigen plas langs je benen naar beneden te voelen sijpelen. En een paar uur een warme zak tegen je kuit geplakt te hebben. Hopen maar dat er niets mis gaat. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat iemand enthousiast mee springt op de muziek en je zakje per ongeluk kapot schopt.

    • Marten Mantel