3 Neppenis

Neppenis

De plastuit

www.plastuit.nl, Prijs: 2,99 euro (voor 5 stuks) + verzendkosten (binnen Nederland)

De al wat bekendere plastuit biedt vrouwen de mogelijkheid staand te plassen. Opeens zijn er buitenshuis veel meer plekken voor een vrouw om haar vloeibare behoefte te doen, zoals een boom, bosje, plaskrul of kros (zo’n grijs mobiel urinoir waarin je met z’n vieren tegelijkertijd kunt plassen). Je kunt nu zelfs, net als mannen, gericht plassen met de kartonnen neppenis. De plastuit is een Nederlandse uitvinding en heeft ook internationaal succes geboekt. Hij is bedacht door Simone Zijp, toen studente aan de Kunstacademie in Amsterdam, naar aanleiding van een bezoek aan Indonesië waar ze steeds in moeilijke situaties terechtkwam als ze wilde plassen. Dankzij haar hoeft niemand meer op slippers de brandnetels te trotseren, op zoek naar een geschikte plek om door de knieën te gaan. Gewoon je slip aan de kant schuiven en de plastuit goed aandrukken. Niet herbruikbaar.

    • Marten Mantel