2 In de golfclub

Golfsticks

De UroClub

www.uroclub.org, prijs: 49,95 dollar + verzendkosten (vanuit de VS)

Golf is een sport die je opperste concentratie vereist. Het laatste dat je kunt gebruiken als je de bal van tien meter afstand moet zien te putten, is het knagende gevoel van een volle blaas. Daarmee gaat het je nooit lukken om te winnen, en je zult jezelf de rest van de dag vervloeken hoe je voor aanvang van de wedstrijd bent gezwicht voor de verleidelijke knipoog van dat glas gin op de bar van de country club. Voor plasproblemen van deze aard is er de UroClub, een golfclub waar je in kunt plassen. Haal de dop er af en je kunt er vanachter een bijgeleverd handdoekje tot aan een halve liter plas in lozen. Het is afwachten of deze uitvinding door doorgewinterde golfers zal worden bestempeld als briljant of belachelijk, maar binnen de groep bejaarde golfers met ruitjesbroeken en wispelturige sluitspieren zal de UroClub in elk geval warm worden ontvangen.

    • Marten Mantel