Wisselvallig

Terwijl de vakantievierders in het Middellandse Zeegebied baden in de zon bij hoge temperaturen, blijft in onze omgeving de bewolking overheersen en is het koel en behoorlijk wisselvallig.

Boosdoeners van dit wisselvallige, soms bijna herfstachtige weer, zijn verscheidene storingen die met een zuidwestenwind over ons land worden gevoerd.

Ook vanavond is het grootste deel van Nederland bewolkt en in het zuiden, midden en westen van het land zijn perioden met regen. In de loop van de nacht breidt dit regengebied zich uit over de noordelijke provincies. Soms kan het behoorlijk gieten. Bij een matige, in de kustregio’s soms vrij krachtige zuidwesten wind, koelt het af naar 13 tot 15 graden.

Morgenochtend waait het in de kustprovincies aanvankelijk nog aardig door. In het hele land is het regenachtig met grijze luchten. In de loop van de ochtend verbetert het weer vanuit het westen, bij een afnemende zuidwester en wordt het enige tijd droog met af en toe zon. In het oosten is het de gehele dag druilerig. Tegen de avond begint het vanuit het zuiden weer te regenen, en soms te plenzen, met plaatselijk een klap onweer. Met 18 tot maximaal 22 graden is het aan de koele kant.

Ook na morgen houdt het wisselvallige weer aan en blijft de zon op de achtergrond. Vrijdag is het in de kustprovincies nagenoeg droog, maar in het weekend vallen overal met regelmaat, soms pittige, buien. Daarbij blijft de temperatuur met 19 tot 20 graden onder de maat.