voetbalnieuws

Opmerkelijke loting:landskampioen PSV speelt in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen Jong PSV, dat afgelopen seizoen de beker voor belofteteams won. Ajax treft FC Utrecht, bekerhouder Feyenoord stuit op TOP Oss, zo bleek uit de loting in Zeist gisteren. In de eerste ronde spelen 48 amateurclubs op 30 en 31 augustus tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde, waarin de betaaldvoetbalorganisaties instromen. De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op 23, 24 en 25 september.

Naar Peking: De Braziliaanse bondscoach Dunga heeft Ronaldinho als dispensatiespeler opgenomen in zijn olympische selectie. Barcelona ligt wel nog dwars, het wil de speler niet laten gaan. Ook spits Robinho van Real Madrid kreeg een uitnodiging voor Peking. Brazilië speelt in groep C tegen gastland China, België en Nieuw-Zeeland.

Transfers: Peter Crouch speelt komend seizoen waarschijnlijk voor Portsmouth. Zijn huidige werkgever Liverpool heeft met die club overeenstemming bereikt over een transfer van de Engelse international. Crouch kwam in 2005 over van Southampton. In 135 wedstrijden voor Liverpool was de spits 42 keer trefzeker, maar de aanvaller verloor afgelopen seizoen de concurrentiestrijd met Fernando Torres.

Fenerbahçe heeft zich versterkt met de Spaanse international Daniel Güiza. De aanvaller van Real Mallorca, die een vierjarige verbintenis ondertekende, volgt trainer Luis Aragones naar de club uit Istanbul.

Gregory Coupet keept de komende twee seizoenen voor Atlético Madrid. Coupet behaalde zeven Franse landstitels op rij met Olympique Lyon en is tevens doelman van het Franse nationale elftal. Atlético betaalde 1,5 miljoen euro voor de 35-jarige keeper, die bij zijn presentatie in Madrid de hoop uitsprak dat hij bij het wereldkampioenschap in 2010 in Zuid-Afrika nog steeds eerste keus is in het nationale team.

Michael Lamey zet zijn voetbalcarrière in de Bundesliga voort bij Arminia Bielefeld. De 28-jarige Nederlandse verdediger heeft gisteren een tweejarige verbintenis ondertekenend bij zijn nieuwe Duitse club. Lamey kwam afgelopen seizoen uit voor MSV Duisburg.

In de aanbieding: George Boateng. Middlesbrough heeft de Nederlandse international toestemming gegeven met een andere werkgever te onderhandelen. Celtic en het gepromoveerde Hull hebben al belangstelling getoond voor de 32-jarige middenvelder, die bij ‘Boro’ niet meer kan rekenen op een basisplaats.

Geert den Ouden, afgelopen seizoen in de eredivisie bij Excelsior goed voor twaalf doelpunten, vertrekt bij de club uit Rotterdam. De 31-jarige aanvaller heeft nog geen nieuwe club gevonden, maar zou wel in de belangstelling staan van De Graafschap.

Niet te koop: Frank Lampard van Chelsea. „We gaan geen enkele discussie aan over een transfer van Lampard”, meldde de Engelse club op de website. Het Italiaanse Internazionale uit Milaan meldde zich in Londen om te praten over een transfer van de Engelse middenvelder, maar Chelsea wees die suggestie direct van de hand.

Jacht op de jackpot: de leden en supporters van Stormvogels Telstar zullen morgen in spanning voor de televisie zitten. Niet omdat de club uit de eerste divisie een belangrijke wedstrijd moet spelen, maar het armlastige Telstar hoopt op de hoofdprijs in de Staatsloterij: 25 miljoen euro. Supporters en sponsors kochten in juni 220 loten voor de trekking van de loterij. Telstar greep toen naast het grote geld, maar verdiende wel genoeg prijzengeld om negentig loten (inclusief jackpot) te kopen. Fortuna Sittard kreeg van supporters via een loterij vijf jaar geleden al eens een half miljoen euro om de kas te vullen.