Vakantiefilm in high def

10 uur beeld met de JVC GZ-HD40

Saaie safari’s, ellenlange zonsondergangen en jawel, weer een kathedraal: een beetje vent of vrouw neemt natuurlijk een videocamera mee op vakantie om alle avonturen vast te leggen in high definition-kwaliteit. De JVC GZ-HD40 videocamera ligt over een paar weken in de winkel. Het toestel neemt op op een ingebouwde harddisk van 120 GB. Dat is genoeg voor 10 uur beeld in MPEG 2-formaat (professioneel goed) of AVCHD (bijna net zo goed).

Deze camera kan ook beeld in nog iets lagere kwaliteit vastleggen, zodat je nog langer kunt filmen. JVC bedacht daarvoor een slim algoritme dat voorkomt dat je meteen blokkerig beeld krijgt. Artefacten, heten die blokken in videotaal.

De GZ-HD40 is voorzien van een HDMI-uitgang zodat je je high defvakantie meteen op televisie kunt terugbekijken. Prijs: vanaf 900 euro.

Marc Hijink

Meer high definition spullen op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink