Getest: Apple iPhone 3G in Nederland

NRC testte de Nederlandse iPhone 3G, die vanaf vrijdag door T-mobile geleverd wordt. Twee weken lang in het diepste geheim werken met Apple’s smartphone, die wordt vergeleken met twee actuele ‘iPhone-killers’: de HTC Touch 3D Diamond en de Samsung F480 Touchwiz. Is de übergadget zijn geld echt waard, hoe goed is het netwerk en hoe

iphone_nrc.jpgNRC testte de Nederlandse iPhone 3G, die vanaf vrijdag door T-mobile geleverd wordt. Twee weken lang in het diepste geheim werken met Apple’s smartphone, die wordt vergeleken met twee actuele ‘iPhone-killers’: de HTC Touch 3D Diamond en de Samsung F480 Touchwiz. Is de übergadget zijn geld echt waard, hoe goed is het netwerk en hoe bevalt de nieuwe iPhone 2.0 software?

Een geheime locatie in de buurt van het Vondelpark, twee weken geleden. In een goed verstopt hotelletje deelt een Apple-delegatie test-iPhones uit. „Geheimhouding verplicht, want dit doen we anders nooit”, wordt er gefluisterd. Apple houdt journalisten normaliter buiten de deur totdat producten in de winkel liggen. Nu luidt de boodschap: „Je bent een van de eerste mensen ter wereld die een iPhone 3G gaat vasthouden.” De heilige graal is er niets bij.

Het mysterie van de nieuwe iPhone is echter minder groot dan vorig jaar, toen het eerste model indruk maakte met z’n aanraakbesturing en simpele menu&#

    • Marc Hijink