Spinazie en ricotta

Van pasta krijg je nooit genoeg. Zelfs niet als het elke dag op tafel staat, zoals deze week. Vandaag komt de pasta uit de oven: cannelloni gevuld met spinazie en ricotta.

Voor 4 personen:

500 g verse spinazie

250 g ricotta

75 g Parmezaanse kaas, geraspt

1 eidooier

nootmuskaat

2 blikken gepelde tomaten

2 teentjes knoflook

een handvol basilicumblaadjes

een scheut extra vergine olijfolie

250 g cannelloni

Was de spinazie en laat de blaadjes slinken door ze met aanhangend water 2-3 minuten te koken. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Knijp er vervolgens zoveel mogelijk vocht uit en hak de spinazie fijn. Meng de ricotta, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de eidooier door de spinazie. Maak het mengsel op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en versgeraspte nootmuskaat. Pureer de gepelde tomaten met de knoflook en basilicum. Maak de saus op smaak met extra olijfolie, zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een spuitzak. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak de cannelloni in circa 40 minuten gaar in de hete oven.

Stuur jouw lekkerste pastarecept naar nrcnext.nl/koken. Kijk om Janneke in haar eigen keuken aan het werk te zien op nrc.tv

    • Janneke Vreugdenhil