SBS mist geen uitzending

SBS, het moederbedrijf van zenders Net5, SBS en Veronica, is onder de naam ‘Programma Gemist’ een site gestart met een compleet overzicht van alle televisie-uitzendingen, ook die van RTL en de publieke omroep. Het is niet de bedoeling dat bezoekers uitzendingen op de site integraal kunnen bekijken, SBS wil uitsluitend een verzameling links bieden naar de eigen sites van omroepen en zenders, „zoiets als Startpagina”, zegt Thomas van de Weerd, internetmanager bij SBS. Het televisiebedrijf is al langer bezig om ‘interactieve’ toepassingen meer nadruk te geven.

Van de Weerd zegt dat het tijd was om een website te starten waar alle televisieuitzendingen zijn na te zoeken, onafhankelijk van één bepaalde omroep. De programma’s worden alfabetisch gerangschikt, programma’s van Net5, Veronica of SBS6 zullen daarbij volgens Van de Weerd geen voorrang krijgen. De website oogt nog sober, ook moet een ‘verdienmodel’ worden bedacht om de site winstgevend te maken. In de toekomst moet de site worden uitgebreid met de programma’s van regionale zenders en digitale kanalen.

De site maakt nadrukkelijk geen gebruik van videospelers, zoals op Uitzendinggemist.nl. Deze week startte de site van de publieke omroep met de mogelijkheid dat bezoekers zo’n ‘flashplayer’ met een uitzending kunnen overnemen – embedden – op hun eigen website of profielsite.

Bekijk de site van SBS op programmagemist.nl