Sarkozy gaat toch naar Peking voor Olympische Spelen

Parijs, 9 juli. President Sarkozy is op 8 augustus aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking. Eerder dreigde hij met een boycot. De Franse president heeft daarover gisteren gesproken met de Chinese president Hu Jintao, in de marge van de G8-bijeenkomst in het Japanse Toyako. Sarkozy gaat als Frans president en als voorzitter van de Europese Unie. De Franse krant Le Figaro meldde gisteren dat een eventuele ontmoeting in augustus van Sarkozy met de Dalai Lama, die in India in ballingschap leeft, ”ernstige gevolgen” zou hebben voor de Chinees-Franse relaties. Sarkozy zou met zijn voornemen om de geestelijk en politiek leider van Tibet te ontmoeten belangrijke Chinese orders op het spel zetten, waaronder de levering van 56 TGV`s, de Franse hogesnelheidstrein.