Regering van Beieren wil Winterspelen van 2018 in München

MüNchEN. München kan serieus werk gaan maken van de kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2018. De `Vrijstaat` Beieren gaf daarvoor gisteren tijdens een kabinetszitting groen licht. ”Met onze steun geven we de mensen die zich inzetten de Spelen naar Beieren te halen de wind in de rug”, zei minister-president Günther Beckstein. Hij vond het olympisch plan `München plus twee` (Garmisch-Partenkirchen en Königssee) getuigen van ”een grootse visie, die de hele regio grootschalige ontwikkelingsmogelijkheden biedt”.De kosten van de olympische campagne 2018 worden geraamd op 30 miljoen euro. Kandidaten kunnen zich tot de herfst van 2009 aanmelden bij het IOC. Het besluit over de toewijzing wordt genomen in juni 2011.