Radio Voorkeur

Kunststof. Regisseur Pieter Verhoeff vertelt over zijn verfilmde ridderepos Brief aan de Koning, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijfster Tonke Dragt, die onlangs werd verkozen tot ‘beste jeugdboek van de laatste vijftig jaar’. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. De Eeuw van de Luisteraar. Een serie van tien afleveringen waarin alle decennia van de twintigste eeuw muzikaal worden verbeeld. Maarten Westerveen praat met historici en muziekkenners om de platenkast van de afgelopen eeuw door te nemen. In de aflevering Nieuw vertrouwen, 1920-1929 leert Europa de jazz kennen en de oorlog vergeten. De jaren twintig dansen zich wild en woest door de onzekerheid heen, tot een beurskrach de wereld ruw opschudt. Radio 6, 20.02-20.50u.

In concert: Beyond. Een vooruitblik op North Sea Jazz 2008, met aandacht voor de artiesten die zaterdag 13 juli zullen optreden. Radio 6, 22.02-0.00u.

Supplement: The prepared piano. Gesprek met de Duitse musicus Hauschka over het klankbeeld van de piano n.a.v. muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass. Radio 6, 0.02-1.00u.