Overige films

Jersey Girl (Kevin Smith, 2004, VS). Inferieure draak waarin Ben Affleck wijzer wordt als alleenstaande vader van ontwapenend dochtertje. RTL5, 20.30-22.20u.

Sophie’s Choice (Alan J. Pakula, 1982, VS). Meryl Streep speelt briljante hoofdrol in indringende verfilming van roman van William Styron. Een jonge Amerikaanse schrijver (Peter MacNichol) probeert in 1947 vergeefs iets te begrijpen van de Auschwitztragedie van een Poolse immigrante. Met Kevin Kline als haar labiele minnaar. Canvas, 20.40-23.05u.

Crazy/Beautiful (John Stockwell, 2001, VS). Authentieker dan al die andere films over opstandige, door hun ouders slecht begrepen, naar liefde hunkerende Amerikaanse tieners. Twee verliefde scholieren van 17: de geestelijk verwaarloosde dochter van een politicus (Kirsten Dunst) en een arme Mexicaanse immigrant (Jay Hernandez). BBC1, 0.15-1.50u.