Madonna als honkbalfan

Een van ’s werelds beste honkballers gaat scheiden. Treedt Alex Rodriguez met Madonna in de voetsporen van Joe DiMaggio en Marilyn Monroe?

Hoe belangrijker een huwelijksbreuk, hoe meer advocaten erbij zijn betrokken. Cynthia Rodriguez (meisjesnaam Scurtis) heeft er vier: twee uit Houston, Texas en twee uit Miami, Florida. Maandag zette ze een echtscheidingsprocedure in gang tegen Alex Rodriguez (33), ster van de New York Yankees en de bestbetaalde honkballer ter wereld, met een contract van ruim 300 miljoen dollar. Reden: dwangmatig vreemdgaan van haar man.A-Rod, de bijnaam van Rodriguez, zou een buitenechtelijke verhouding hebben met zangeres en actrice Madonna (49).

Als de geruchten waar zijn, beleeft Amerika een tweede kruisbestuiving tussen tophonkbal en showbizz. Ruim een halve eeuw na de stormachtige romance en het kortstondige huwelijk van 286 dagen tussen Joe DiMaggio en Marilyn Monroe in 1954 zijn Rodriguez en Madonna een tot de verbeelding sprekend duo. Rodriguez leerde Madonna enkele maanden geleden kennen, nadat hij een imago-expert in de arm had genomen die ook haar adviezen verstrekt. Madonna heeft erkend dat ze Rodriguez regelmatig ziet. Maar de zangeres, die recentelijk in de ban is van de joodse mystiek, zou hem alleen helpen met zijn ‘spirituele reis’ door het leven.

Richard Ben Cramer, de biograaf van DiMaggio die momenteel een boek schrijft over Rodriguez, was verrast door de echtscheiding. „Toen ik er voor het eerst van hoorde dacht ik: dit kan niet waar zijn. Maar het verklaart veel. Tot een paar maanden geleden had ik vrijwel dagelijks contact met Alex en zijn vrouw. Ineens stopte dat. Ik dacht dat het kwam door de geboorte van hun tweede dochter in april, maar nu weet ik dat er meer aan de hand is.”

Volgens Cramer heeft Rodriguez aangestuurd op een breuk: „Als je iets stil wil houden, lukt je dat niet met Madonna.” Maar daarmee is niet gezegd dat hij weet wat hij doet. Hij heeft geen idee van de wereld waarin Madonna leeft. In dat opzicht is er een overeenkomst met DiMaggio, die niet was opgewassen tegen Monroe.

„Deze zaken zal ik vanzelfsprekend beschrijven in mijn boek over Rodriguez, maar ik stel er prijs op te benadrukken dat ik er geen vreugde uit put. Ik weet dat Cynthia keihard heeft gewerkt om het huwelijk tot een succes te maken. Bovendien moet ik nu met Alex misschien opnieuw beginnen. Ik had dit weekend een interview met hem gepland, maar ik weet niet of dat doorgaat.”

De verwikkelingen hebben overigens geen nadelig effect op de prestaties van A-Rod. Na een blessure dit voorjaar was hij de afgelopen maanden uitstekend in vorm. Hij heeft achttien homeruns geslagen, de laatste tegen de Boston Red Sox, afgelopen zondag. Madonna, die nooit op interesse in honkbal kon worden betrapt, is de laatste tijd vaak de gast van Rodriguez in Yankee Stadium. Maar daar moet volgens haar niets achter worden gezocht. Ze wil haar kinderen inwijden in de geheimen van het nationale tijdverdrijf.

    • Menno de Galan