Later koemelk, vaker eczeem

Later koemelk geven vergroot de kans dat een kind allergieën ontwikkelt in zijn eerste twee levensjaren. Dat publiceren onderzoekers van de Universiteit Maastricht in het julinummer van Pediatrics. Vaak wordt geadviseerd om een baby pas later vast voedsel en koemelk te geven, omdat dit de kans op allergieën juist zou verminderen. De onderzoekers onderzochten het eetpatroon van 2.558 kinderen en hielden hun allergieontwikkeling bij. Uit de resultaten bleek dat kinderen die pas na negen maanden koemelk kregen, een verhoogde kans op eczeem hadden. Het pas na zeven maanden geven van ander voedsel verhoogde de kans op eczeem en allergische huidreacties. De onderzoekers vinden het twijfelachtig om jonge kinderen niet diverse soorten voedsel te geven op jonge leeftijd. (NRC)