Hiddink held van blinde Koreanen

Hiddink held van blinde Koreanen SEOUL, 9 juli. Guus Hiddink opende vandaag in het bijzijn van zijn vriendin en blinde kinderen in Zuid-Korea het tweede voetbalstadion dat zijn naam draagt. De trainer verwierf in 2002 grote faam in het land door zijn succes met het Zuid-Koreaanse elftal bij het wereldkampioenschap voetbal. Het nieuwe complex is gebouwd in Pohang, ongeveer 400 kilometer van Seoul, en kwam tot stand met de steun van de Hiddink Foundation. In juli 2007 werd het eerste stadion geopend in Chungjoo. Het complex in Pohang heeft als bijnaam ‘veld van dromen’ gekregen. In het stadion zijn mogelijkheden voor blinden gecreëerd om een wedstrijd bij te wonen en te volgen. Hiddink, inmiddels bondscoach van Rusland dat op het EK Nederland uitschakelde, deelde bij de opening sportschoenen uit en deed mee in een oefenpartijtje. Foto AP Russia's national soccer team head coach Guus Hiddink, second right in back row, and his girlfriend Elizabeth, right, cheer with South Korean blind children in the opening ceremony of "Hiddink Dream Field II" in Pohang, South Korea, Wednesday, July 9, 2008. Hiddink Monday arrived in South Korea to attend the formal opening of a football field he has helped to establish for disabled children. Hiddink became a national hero in South Korea by guiding the country's team to the semifinals of the 2002 World Cup. (AP Photo/Yonhap, Lee Sung-hyung) ** KOREA OUT ** Associated Press