Dol op Oom Donald

Het meest gelezen tijdschrift onder studenten is de Donald Duck. Dat blijkt uit het Nationaal Studentenonderzoek, dat dit jaar voor het eerst werd uitgevoerd. Het marketingbureau Student Services hield een enquête onder 1.775 studenten.

Het striptijdschrift is verreweg het populairst onder mannen, bij vrouwelijke studentes is de Yes favoriet. Opiniebladen als Elsevier of HP/De Tijd werden door zo weinig respondenten genoemd dat ze buiten de top tien vielen, aldus het onderzoeksbureau.

Uit het onderzoek bleek verder dat twee op de drie studenten dagelijks een krant leest. De respondenten noemden als meest gelezen kranten het AD (12 procent), de Volkskrant (9,8 procent) en nrc.next (9,3 procent).

Bijna alle studenten (97 procent) beschikken thuis over een internetaansluiting.

In totaal brengen studenten vijf tot zes uur per dag door op internet, twee keer zo lang als de drie uur per dag dat naar de televisie wordt gekeken.