Doek gevallen voor pionierend Planet.nl

Amsterdam. Het doek is gisteren definitief gevallen voor een van de oudste en populairste internetsites van Nederland: Planet.nl. De site, waar ooit de grootste online nieuwsredactie van Nederland werkte, maakt plaats voor een nieuwe site van KPN, Kpnvandaag.nl. De nieuwsportal Planet.nl was rond 2000 de populairste nieuwssite van Nederland, maar die positie raakte het drie jaar geleden kwijt aan Nu.nl van Ilse Media. Dit jaar zakte de site naar plaats 27 in de lijst. Vorig jaar zette KPN al een punt achter de redactie van Planet. De website kreeg zijn nieuws vanaf dat moment van de redactie van Dag, dat een samenwerking is tussen KPN en uitgever PCM. Het telecombedrijf maakte begin dit jaar al bekend dat Planet.nl helemaal ging verdwijnen, omdat KPN het aantal merken wil terugbrengen. Veel internetgebruikers hebben het web leren kennen aan de hand van Planet.nl, bijvoorbeeld door de rubriek Shift van Erwin van der Zande, nu hoofdredacteur van technologie- en lifestyleblad Bright, en de rubriek Daily Planet van internetjournalist en televisiecolumnist Francisco van Jole.

Lees het artikel Geruisloos einde van Planet.nl oude stijl via nrcnext.nl/links