5 Vereeuwigen

Bieden voor je eigen personage

Jij in de roman Ik Ben De Regen

tinyurl.com/5o69k2

Uniek: jezelf laten vereeuwigen als romanpersonage. Dat kan in de debuutroman Ik ben de regen van Henk van Straten. Als je er tenminste geld voor betaalt. Op eBay is een tiendaagse veiling aan de gang. Ben je de hoogste bieder, dan kun je de auteur je personalia en een recente foto toesturen. En de auteur neemt jou als personage op in zijn boek. De voorwaarden: je hebt geen enkele zeggenschap over je rol in het boek. Het is mogelijk dat er slechts één alinea aan je wordt gewijd, maar misschien word je wel de hoofdfiguur. Bovendien kan het zijn dat de auteur je „laat aftuigen door een groepje peuters met ADHD”. Vindt de auteur dat je een aardappelneus hebt op basis van je foto, dan heeft je personage een aardappelneus. Na afloop is er geen contact meer tussen jou en de schrijver. In oktober is het af, dan krijg je een exemplaar van het boek en dat is het dan. Snel bieden, want vrijdag loopt de veiling af. Er is al 946 euro geboden. (FT)