2 Downloaden

Spinvis (en Vinkenoog) gratis GIGANT, APELDOORN 17-12-05. SPINVIS FOTO LEX VAN ROSSEN ROSSEN, LEX VAN

Ritmebox van Spinvis

http://kurl.nl?2DC1

Spinvis en Vinkenoog. Ze passen uitstekend bij elkaar. En iedereen kan dat beoordelen, want Spinvis heeft zijn nieuwe EP Ritmebox – een cd met een paar nummers – online gezet. Sinds maandag kun je de zeven nummers gratis downloaden als mp3, terwijl Ritmebox pas op zaterdag officieel wordt gepresenteerd in Artis. Dat wordt een gelimiteerde uitgave van 2.000 exemplaren van een hardcoverboek met cd. Spinvis zegt op de site van zijn muziekuitgeverij Excelsior Recordings: „In de vroege jaren zestig ontdekte Simon dat zijn poëzie nog beter werkte als ze werd opgenomen op plaat of band. Met zijn eigen stem als uniek instrument. [...] Ik heb geselecteerd op de muzikaliteit van de opnames.” De teksten draaien, zoals vaker bij Vinkenoog, veel rond geestverruimende middelen. Spinvis sluit daar bij tijden swingend, dan weer dromerig bij aan. (CJ)